BEELDENEXPO

IJzerenberg 2016

Utopia

Tijdens een vijfdaagse expo stellen jonge en gevestigde kunstenaars tentoon in het schitterende park IJzerenberg en andere locaties in de Leuvense binnenstad. Alles draait rond één thema : creëer je eigen Utopia.

Gerenommeerde en aanstormende kunstenaars uit binnen- en buitenland stellen hun werk tentoon in park IJzerenberg, vertrekkende van het idee : de verbeelding van Utopia ontdek je in een natuurlijke omgeving. Verspreid over het park creëren ze elk hun eigen wereld in het teken van Utopia, met beelden die een extra dimensie krijgen omdat ze opgesteld staan in hun natuurlijke omgeving.

Er wordt ook tentoongesteld op andere, buitengewone locaties in de stad Leuven, waaronder M-Museum Leuven, de Rechtbank en het tafelrond. Wat deze openluchthappening nog specialer maakt : de werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak aanwezig om je uitleg te geven over hun werk en de filosofie erachter. De winst gaat naar twee sociale projecten rond jeugdzorg : de Wissel en Monte Rosa.

Laat tussen 5 en 9 oktober 2016 voldoende plaats vrij in je agenda. Als rasechte kunstliefhebber mag je je echt verwachten aan more.

Het decor

Kunst in herfstkleuren

Sowieso staan de beelden in Park IJzerenberg opgesteld in het kader waar ze het best tot hun recht komen. De herfstzon, die zorgt voor lange en gracieuze schaduwen, verleent hen nog dat extra vleugje schoonheid en mysterie.

Een droom voor kunstliefhebbers, maar ook voor wie houdt van de natuur. Want langs het parcours van de tentoonstelling vind je een rijke verzameling planten en bomen, waaronder enkele zeldzame oude exemplaren. En het fruit mag je gewoon oprapen, plukken en opeten.

Beeldenexpo van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2016 telkens van 10 tot 17u
Brusselsesteenweg 131 - 3020 Winksele
Een organisatie van vzw IJzerenberg
website de verbeelding

 

facebook                 twitter                  instagram             pinterest-logo_318-10773

Pin It on Pinterest

Share This