EVENEMENTEN

Rustig wandelen

Langs honderden beeldhouwwerken

In het Park IJzerenberg kun je rustig langs de zeer vele beeldhouwwerken wandelen en u onderweg laten verrassen. Want er is nog meer te zien.

Langs het parcours van de tentoonstelling voorzien we een aantal rustplaatsen. U kunt gewoon even uitblazen, maar ook genieten van een hapje en een tapje aan de rand van een heus houtvuur, drijvend op het water.  

Ondertussen vergasten wij u op een portie extra cultuur: op vele plaatsen hebben dichters zich laten inspireren door de natuur en de kunst en is hun werk te lezen in de omgeving die hun heeft geïnspireerd.

Bovendien zullen er op verschillende vaste plekken in het park beeldhouwers aanwezig zijn die er kleinere werken tentoonstellen. Dit zijn niet steeds dezelfde kunstenaars, waardoor alle facetten van de beeldende kunst aan bod komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Park IJzerenberg

Schitterende afwisseling aan planten en bomen

In deze periode, waar de zomer- of herfstzon zorgt voor lange en gracieuze schaduwen, is de schitterende afwisseling aan planten en bomen, waaronder enkele zeldzame oude exemplaren, alleen al een bezoek waard.

De natuur is er zeer verscheiden in uitzicht ( park , boomgaard , bos en weide ), het reliëf en met al haar begroeiingen. Een tachtigtal diverse boomsoorten zijn gemerkt. Vele vogels en lopend wild kunnen gespot worden.

Park IJzerenberg biedt ook een overvloed aan rijpe vruchten, die u overal kunt plukken en rapen. Sommige zeer oude soorten (zoals rode sterappeltjes) zult u bijna nergens meer vinden. Andere zijn bekender maar daarom niet minder lekker: okkernoten, kastanjes, frambozen, … Allemaal puur natuur, onbespoten en gratis mee te nemen of ter plaatse te consumeren.

Beeldenexpo gedurende vier maanden.
1/06 tot en met 18/10
Brusselsesteenweg 129 - 3020 Winksele

Een organisatie van vzw IJzerenberg
website de verbeelding

 

       facebook          twitter           instagram         pinterest-logo_318-10773