BEELDENEXPO

IJzerenberg 2019

Lof der zotheid

Tijdens een twee weken durende expo stellen jonge en gevestigde kunstenaars tentoon in het schitterende park IJzerenberg. Alles draait rond één thema : de Lof der zotheid.

Gerenommeerde en aanstormende kunstenaars uit binnen- en buitenland stellen hun werk tentoon in park IJzerenberg, vertrekkende van het idee : de verbeelding van de wereld van Erasmus ontdek je in een natuurlijke omgeving. Verspreid over het park creëren ze elk hun eigen wereld in het teken van de Lof der zotheid, met beelden die een extra dimensie krijgen omdat ze opgesteld staan in hun natuurlijke omgeving.

Wat deze openluchthappening nog specialer maakt : de werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak aanwezig om je uitleg te geven over hun werk en de filosofie erachter. De winst gaat naar projecten rond kunst en projecten rond jeugdzorg.

Laat tussen 7 en 22 september 2019 voldoende plaats vrij in je agenda. Als rasechte kunstliefhebber mag je je echt verwachten aan meer.

Het decor

Kunst in zomerkleuren

Sowieso staan de beelden in Park IJzerenberg opgesteld in het kader waar ze het best tot hun recht komen. De zomer- of herfstzon, die zorgt voor lange en gracieuze schaduwen, verleent hen nog dat extra vleugje schoonheid en mysterie.

Een droom voor kunstliefhebbers, maar ook voor wie houdt van de natuur. Want langs het parcours van de tentoonstelling vind je een rijke verzameling planten en bomen, waaronder enkele zeldzame oude exemplaren. En het fruit mag je gewoon oprapen, plukken en opeten.

 

 

Beeldenexpo gedurende drie weekends:
7-8, 14-15 en 21-22 september telkens van 11 tot 19u
Brusselsesteenweg 131 - 3020 Winksele

Een organisatie van vzw IJzerenberg
website de verbeelding

 

 

       facebook          twitter           instagram         pinterest-logo_318-10773