BEELDENBALLADE

IJzerenberg 2021

ELK WEEKEND OPEN VAN 1 MEI TOT 10 OKTOBER 2021
BEELDENDBALLADE 

Nu het leven op alle gebied weer begint op te bloeien kan na zovele aanmoedigingen de Ijzerenberg niet rustig zijn winterslaap verderzetten. Inderdaad sedert half november is het kunstenpark in slaap gedommeld , met weliswaar een korte opflakkering in de kerstperiode. Maar schijn bedriegt . Onder de waterlijn was er een verhoogde activiteit en ja … het ei is gelegd , vanaf 1 mei gaat de poort weer open.

De duizenden foto’s die werden genomen en verspreid , de dichterlijke omschrijvingen van ontroering , vreugde, rust, verbazing hebben hun effect niet gemist. Jullie weten intussen dat de symbiose tussen natuur en kunst, beide in een ruime verscheidenheid, het voornaamste kenmerk is van de Ijzerenberg. De naam KUNSTENPARK is geen loze omschrijving. Vanaf 1 mei en onafgebroken tot 10 oktober zal het park elk weekend gastbeeldhouwers ontvangen, die voor het eerst hun werken tonen, geïnspireerd door het zeer onwezenlijke voorbije jaar. We voorzien daarenboven regelmatig muziek , dans en poëtische momenten.

In de maand mei zul je de beeldhouwers Martine Bossuyt, Francis Méan, Vincent Rousseau, Liliane Versluys, Martha Waijop en Patrick Van Craenenbroeck persoonlijk kunnen ontmoeten. We openen het park op 1 mei met een exclusief openluchtconcert. Het strijkorkest Boho Strings (16 muzikanten) onder leiding van dirigent David Ramael en solist Roeland Hendrikx (klarinet) brengen een melancholisch programma met vooral Britse muziek. Verder zal gedurende gans het weekend 15|16 mei de dansschool Aike Raes het park tot leven brengen.

Al deze activiteiten hangen af van de dan geldende coronamaatregelen.

Probeer dus zeker regelmatig eens langs te komen om de steeds wisselende tentoonstelling te bezoeken. Elke week wordt weer een nieuwe kunstenaar verwacht en zal er eentje verdwijnen. Reden te meer om tijdens een vrij moment een bezoekje te brengen.

Het decor

Kunst in zomerkleuren

Sowieso staan de beelden in Park IJzerenberg opgesteld in het kader waar ze het best tot hun recht komen. De zomer- of herfstzon, die zorgt voor lange en gracieuze schaduwen, verleent hen nog dat extra vleugje schoonheid en mysterie.

Een droom voor kunstliefhebbers, maar ook voor wie houdt van de natuur. Want langs het parcours van de tentoonstelling vind je een rijke verzameling planten en bomen, waaronder enkele zeldzame oude exemplaren. En het fruit mag je gewoon oprapen, plukken en opeten.

       facebook          twitter           instagram         pinterest-logo_318-10773