BEELDENEXPO

IJzerenberg ACUTEEL

OPENSTELLING PARK IJZERENBERG VANAF JUNI 2020

Gezien de Coronamaatregelen hebben we op Den IJzerenberg alle in 2020 geplande activiteiten noodgedwongen afgelast. Wij zijn verheugd te kunnen meedelen dat wij vanaf heden het park quasi permanent toegankelijk zullen maken voor het grote publiek, natuurlijk met inachtname van de nog geldende Coronamaatregelen.

Met toelating van de gemeentelijke overheid wordt het beeldenpark opengesteld voor wandelaars om het samenspel van natuur en kunst te ontdekken. Het beeldenpark heeft een oppervlakte van 8 ha , zodat een bezoek van enkele uren voorbij vliegt. Over gans het domein staan bankjes om even te rusten, je onder te dompelen in een bosbad , te mijmeren over de gedichten of te genieten van de stilte.

Tijdens deze vier maanden durende expo stellen jonge en gevestigde kunstenaars tentoon in het schitterende park IJzerenberg. 

Gerenommeerde en aanstormende kunstenaars uit binnen- en buitenland stellen afwisselend hun werk tentoon in park IJzerenberg.

Verspreid over het park creëren ze elk hun eigen wereld met beelden die een extra dimensie krijgen omdat ze opgesteld staan in hun natuurlijke omgeving.

Wat deze openluchthappening nog specialer maakt : de werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak aanwezig om je uitleg te geven over hun werk en de filosofie erachter.

Probeer dus zeker regelmatig eens langs te komen om de steeds wisselende tentoonstelling te bezoeken. Elke week wordt weer een nieuwe kunstenaar verwacht en zal er eentje verdwijnen. Reden te meer om tijdens een vrij moment een bezoekje te brengen.

Het decor

Kunst in zomerkleuren

Sowieso staan de beelden in Park IJzerenberg opgesteld in het kader waar ze het best tot hun recht komen. De zomer- of herfstzon, die zorgt voor lange en gracieuze schaduwen, verleent hen nog dat extra vleugje schoonheid en mysterie.

Een droom voor kunstliefhebbers, maar ook voor wie houdt van de natuur. Want langs het parcours van de tentoonstelling vind je een rijke verzameling planten en bomen, waaronder enkele zeldzame oude exemplaren. En het fruit mag je gewoon oprapen, plukken en opeten.

OPENING TIJDENS HET KERSTVERLOF
van 19/12/20 tot en met 03/01/21

Dagelijks van 11uur tot 17uur

TRIO-BEELDENTENTOONSTELLING

10|11 17|18 24|25 april en 1|2 mei 2021

Brusselsesteenweg 129 - 3020 Winksele

Een organisatie van vzw IJzerenberg
website de verbeelding

       facebook          twitter           instagram         pinterest-logo_318-10773