EXPOSANT IJZERENBERG 2019 - LOF DER ZOTHEID

Smets Brigitte

Brigitte Smets is een laatbloeier in de kunstwereld. Tijdens een cursus Tekenen die ze in Tervuren volgde, kreeg ze de stimulans om aan het schilderen te gaan. Haar eerste werk gaat een symbiose aan met een marine, geschilderd door haar grootvader. Ondertussen heeft ze de opleiding Schilderkunst aan BKO afgerond, en volgt ze de tweejarige Specialisatie Schilderkunst.

Geboeid door kleuren en kleurschakeringen, zoekt en maakt ze beelden die een bepaalde sfeer of emotie oproepen. Om dat te bereiken gaat ze constant op zoek naar een manier om figuratief werk een bijzondere twist te geven. Dat doet ze door te experimenteren met diverse technieken en materialen, zoals glas en hout. Haar schilderijen, maar ook collages en tekeningen zijn dan ook herkenbaar in haar typische stijl. Een beetje bruut, soms wat wild, en meestal met een rijk kleurenpalet.

Voor De Lof der Zotheid op Den IJzerenberg gaat ze graag in op de uitnodiging om een installatie te maken. Glazen platen die gerecupereerd werden uit tentoonstellingsboxen van vorige edities en natuurelementen werden de basis van haar bijdrage.

       facebook          twitter           instagram         pinterest-logo_318-10773